Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolar Euroda Son Durum

Dolar – euro kaç

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar yükselişe geçerek 4,63’ün üzerini gördü. Euro 5,34 civarında hareket ediyor.
Merkez Bankası’nın son adımında faizde sadeleşmeye gitmesi sonrası gerileyen dolar/TL, bugün yönünü yukarı çevirdi.

Dolar/TL bankalararası piyasada 4,60’ın üzerini gördü. Kur İtalya’daki siyasi krize yönelik riske bağlı olarak 4,6360’a kadar yükseldi.

Geçen haftayı 4,70 seviyesinin hemen üzerine kapayan dolar/TL, yeni haftaya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın dün akşamki toplantıda verdiği mesajlar, doların küresel değer kaybı ve petrol fiyatlarındaki gerilemeyle 4,66’lı seviyelerden başlamıştı.

Uzmanlar, açıklamanın ardından Türk lirası varlıkların değer kazandığını belirterek, teknik açıdan dolar/TL’de 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Euro/TL de 5,33-5,34 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası para politikasında sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verdiğini ve bir hafta vadeli repo faizinin 1 Haziran itibarıyla TCMB politika faizi olarak mevcut yüzde 16.50’ye eşitleneceğini açıklamıştı.

Bu adım uzun süredir uygulanan ve yatırımcıların eleştirdiği alışılagelmişin dışındaki para politikası çerçevesinin de sona ermesi anlamına geliyor.

İtalya’da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella euroya karşıt tavrıyla bilinen bir ismi, ekonomi bakanlığına aday gösterilmesini reddetti. Matteralla’nın bu adımı, İtalya’da koalisyon hükümeti kurmaya çalışan düzen karşıtı partileri öfkelendirerek koalisyon planlarından vazgeçmelerine neden oldu ve yeni bir seçim ihtimalini ortaya çıkardı.

ULUSLARARASI PİYASADA DOLAR 6,5 AYIN ZİRVESİNDE

Uluslararası piyasalarda ise dolar yükseliyor. Doların başlıca para birimleri karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi 94.70’le 6,5 ayın zirvesine yükseldi.