Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boşanma Davası ve Avukatın Önemi

Boşanma davalarında gerekli sebebin

Boşanma davalarında gerekli sebebin ve delillerin mutlaka güçlü olması gerekir. Davanın açılmış olması demek boşanmanın gerçekleşeceği anlamına gelmez. Bunun içinde izlenecek yolun mutlaka sağlam bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Adana boşanma avukatı olarak bu uzun süreçli olan yolda müvekkillerimize her zaman en doğru avukatlık hizmetini vermeye gayret göstermekteyiz.

Boşanma davalarında anlaşma sağlanmamışsa bu durumda nafaka, velayet, mal paylaşımı gibi durumlar da işin içine dahil olacaktır. Bu nedenle davanın süresinin de uzaması mümkündür. Adana avukat büromuz, müvekkilleri için izlenecek yol ve yöntemi tespit ederek, davayı buna göre şekillendirmektedir.

Hakimin mutlaka sizin geçerli olan boşanma sebebinize ikna olması şart. Bunu da sözlü olmaktan ziyade belgelerle yaptığınızda daha da etkili olacaktır. Elinizde boşanmanıza sebep olan durumlarla ilgili olabilecek belgelerin ya da tanık olan kişilerin de olması gerekir. Örneğin zinadan kasıtlı boşanma davası açılmışsa mutlaka bunun belgelendirilmesi şarttır. Aksi takdirde dava reddedilebilir.

Uygulamada anlaşmalı boşanma için avukat yardımının gerek olmadığı yanılgısı bulunmaktadır. Bu düşünce doğru değildir. Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanırken taraflar ya da dilekçe yazdırdıkları arzuhalciler, genel ifadeler kullanmaktadır. Örneğin, mal rejimi konusunda taraflar anlaşmıştır yazmakta, ancak hangi evin kimde kalacağı, diğer tarafın ne kadar pay alacağı gibi konulara değinilmemektedir. Aradan zaman geçtikten sonra anlaşmalı boşanan eşlerden biri diğerine karşı yeni bir mal rejiminin tasfiyesi davası açabilmekte ve diğer eşin mağduriyetine sebebiyet verebilmektedir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamanız adına mutlaka bir avukat ile davanın takibini sağlamanızı öneriyoruz.