• DOLAR
    5,7721
    %-0,11
  • EURO
    6,3577
    %-0,11
  • ALTIN
    270,58
    %-0,16
  • BIST
    103.972
    %0,83
İngiltere Vizesine Kimler Başvurabilir?

İngiltere Vizesine Kimler Başvurabilir?

İngiltere Vizesine Kimler Başvurabilir?

İngiltere vizesi alınması en zor vizeler arasında yer alıyor. Hangi amaç ile gidilmek istenirse istensin, zaten vize almanın oldukça zor olduğu bu dönemde İngiltere’ den vize almak için oldukça çaba sarf etmek gerekiyor. İngiltere’ den vize almak için herkes elbette başvuru yapabilir, ancak kabul görmesi için gereken belli başlı şartlar bulunmaz ise hiç bir amaçla seyahat edilemiyor. Özellikle büyük veya küçük neden fark etmeksizin reddedilen vizelerden sonra ilerleyen 10 sene içerisinde vize talebine başvurulsa bile vize talepleri otomatik olarak ve incelemeye tabii tutulmaksızın reddediliyor.

Başvuru şekli ayırmaksızın kabul edilen vizeler sadece İngiltere ve aynı zamanda Birleşik Krallıklar vizesi olarak kabul görüyor. Yani bu demek oluyor ki tek vize ile beraber Kuzey İrlanda, İskoçya, Galler’ inde içinde bulunduğu bir vize sahibi olmuş oluyorsunuz. İngiltere vizesinin alınmasını zor kılan en önemli nedenler arasında da bu özellik yer alıyor.

Öğrenciler ve yaşamayı düşünenler için dil zorunluluğu olan İngiltere’de diğer bilgiler için : https://csslegal.com/ingiltere-vizesi/ingiltere-vizesi-ve-diger-basvurular-icin-dil-sinavlari#ioa

İngiltere Vizesine Kimler, Nasıl Başvurabilir?

İngiltere vizesine başvurmak için bir iş sahibi olmak gerekiyor. Fakat bir iş sahibi olmak yeterli bir sebep değil. İş sahibi olmanın yanında standart üzeri bir miktar maaş da alıyor olmak gerekiyor. Aynı zamanda başvuru evrakları içerisinde istenen 3 aylık maaş bordrosu talebi olduğu içi yeni bir iş sahibi olmak yeterli olmuyor, 3 aydan fazla bir işletmede çalışmanız durumunda talep edilen evraklar doğru bir şekilde teslim edilmiş oluyor. Tabii ki bu durum başvuru şeklinize göre değişiklik gösterebiliyor.

İngiltere vizesine; turist, öğrenci, çalışma izni ve yerleşme izni şeklinde sebeplerde başvuru yapabiliyorsunuz. Yani İngiltere’yi ziyaret edip turistik bir gezi yapmak isteyen, lisans veya yüksek lisans eğitimlerinin yaparak kariyer hayatına iyi bir yön vermek isteyen ya da herhangi bir işte çalışmak isteyen herkes başvuru yapabiliyor. Ayrıca yerleşme vizesi ile daima İngiltere’ de yaşamak isteyen kişilerde başvuru yapabiliyor. Ziyaret vizelerinin bile ince elenip sık dokunulduğu bu ülke için vize almak bile oldukça zor iken yerleşme vizesi için de oldukça fazla özellik aranıyor.

Başvuru Aşamaları

Başvuru süreci başvuru şekline göre değişkenlik gösterebiliyor. Fakat izlenmesi gereken yollar ile ilgili mutlaka bir danışmandan tavsiye alınması öneriliyor. Tüm şartlar yeterli ve uygun olması halinde bile doğru veya eksik olan bir başvuru metni için bile vize ret talebi alınabiliyor. Ayrıca herhangi bir sebepten dolayı ret alan talepler takip eden 10 yıl içerinde de ret alabiliyor.

En çok başvuru şekli olan ziyaretçi başvurusunu ele alırsak, istenilen evraklar şu şekilde olacaktır;

  • Ziyaret için bir meslek sahibi olmak gerekiyor. İyi gelirli bir işte uzun süre zarfında çalışmış iseniz vize almak daha kolay hale geliyor. Bunun için vize evrakları arasında çalıştığınız şirketten ne kadar süredir çalıştığınızı gösteren imzalı bir yazı almanız gerekiyor.
  • SSK bildirgesi de isteniyor. Bu belgeyi de çalıştığınız kurumdan almanız doğru olacaktır.
  • 3 aylık gelirinizi gösteren maaş bordrosu ile vize amacınızın sadece ziyaret olduğunu kanıtlamış olmanız gerekiyor.
  • 4A sigorta dökümünü e-devletten alabilirsiniz ya da SGK kurumuna giderek de talep edebilirsiniz.
  • Aynı zamanda çalışılan kurumun şirket vergi levhası, ticari gazete kaydı ve ayrı olarak sicil kaydını gösteren belgeleri de çalıştığınız kurumdan talep edebilirsiniz.
  • Ziyaret sırasında kalacağınız otel ve otelde isminize ayırtılan rezervasyon bilgilerinizi içerek evraklarda talep edilmektedir.
  • Uçak rezervasyonu ve rezervasyon yapıldığını kanıtlayan evrakları da dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortaları da talep edilebilir. Bu talep için de sigorta kurumundan makul bir ücret karşılığında dökümleri isteyebilirsiniz.
  • Vize başvuru formunu başvuru yaptığınız anda talep edebilirsiniz. Aynı şekilde yanınızda her ihtimale karşı vesikalık bir fotoğraf bulundurulması tavsiye ediliyor. Fotoğrafları başvuru yapılan birim çekse de bir adet bulundurulması tavsiye ediliyor.
  • Ayrıca maaşınızın yattığı anlaşmalı bankadan gelir durumunuzu veya hesabınızda ne kadar para varsa bunu gösteren imzalı bir belge de talep ediliyor. Başka bir banka hesabınıza ait birikmiş bir miktar paranız varsa da bunu gösteren belge almanız mutlaka tavsiye ediliyor.
  • Vize başvurusu yapmak isteyen kişinin üzerine ait ev, tapu, araba gibi taşınmazlar varsa mutlaka bunları kanıtlayan evrakları da dosyaya eklemek gerekiyor. Bu evrakların varlığı vize sürecinin olumlu sonuçlanmasında büyük rol oynuyor.
  • Vize sürecini olumlu etkilemek için ekleyebileceğiniz en önemli evraklardan biri de daha önce herhangi bir ülkeden aldığınız vizeler olabilir. Fakat 10 yıl geriye olmak sureti ile Shengen, Avusturalya, İsrail ve Amerika vizesi alınmış ise başvuru sürecini büyük ölçüde olumlu etkileyecektir.

 

Tüm bunlarla birlikte İngiltere vizesi için başvuru yaparken, İngiltere’ de yaşayan ve vatandaş olan bir tanıdığınızdan davet alabilmek mümkün. Davet eden kişinin, sizi davet ettiğine dair ev adresi ve ev adresini doğrulan evraklar ile kaç günlük davet ettiğini mutlaka belirten bir yazı ile ayrı bir başvuru yapması da gerekmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?