Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesinin Faydaları

Çevrenin korunmasına yönelik her

Çevrenin korunmasına yönelik her kurum ve işletmenin üzerine düşeni yapma konusundaki arzu ve isteğini karşılaması için geliştirilen ISO 14001 belgesi Çevre Yönetim Sistemi ile kurumların çevreye verdikleri zararların en aza indirilmesi hedeflenir. Bir nevi kalite yönetim sistemini ifade eden çevre yönetimin firmaya sağladığı prestij kadar, maliyetlerini azaltma konusunda da önemli bir imkan sağladığını da not etmek gerekir. Firma kaynaklarının çok daha verimli şekilde kullanımı, israfın önlenmesi, enerji kontrolün söz konusu olması gibi bir dizi tedbirlerle firma üretim sürecinde harcanan enerjinin de verimliliği sağlanmış olur. Böylece, üretim maliyetlerinin düşmesi ve firma karlılığının yükselmesi mümkünleşir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesinin başlıca avantajı:

Çevrenin korunmasına yönelik kurum ve işletmelerin üzerine düşeni yapmasını sağlayıcı evrensel uygulamaları konu edinen belgenin başlıca faydaları şunlar:

  1. İlgili belgenin global ölçekli olması nedeniyle hem uluslar arası hem de ulusal mevzuat ve yükümlülüklerin getirdiği kurallara uyum çok daha kolay bir hale gelir. Ayrıca işletme, global pazara açılabilir ve rekabet gücü elde eder.
  2. Global pazarda yapılmak istenilen faaliyet veya ulusal bazda yerine getirilmek istenilen bir dizi iştirakler için alınması gereken lisans ve yetkilerin çok daha hızlı şekilde alınması mevzubahistir.
  3. Bir işletmenin üretim sürecinde doğal kaynakları verimsiz kullanmasından dolayı birtakım kayıplar yaşanır. Bu da, üretim maliyetlerini artırır ve ürün fiyatlarına olumsuz şekilde yansıyabilir. Çevre yönetimi ile çevresel kaynaklardan sebep maliyetler en aza indirilir. Verimlilik elde edilir.
  4. Belgenin sağladığı önemli etkenlerden biri risklerin tanımlanması, kontrol altına alınması ve olası kazalara yönelik hızlı eylem planlarının hazırlanmasıdır. Bu gibi tedbirlerle ilgili çalışmaların yapılması ile sigorta firmalarına ödenen prim ücretlerinde kayda değer bir düşme söz konusu olur.
  5. Çevre Yönetim Belgesi, firmanın prestijini artırır. Marka imajına olumlu katkı sağlar. Müşterilere, çevre ile alakalı birtakım sorumlulukların yerine getirildiği mesajını verir. Bu da, markaya yönelik güveni yükseltir. Tercih edilebilirliğini yukarı yönde artırır.