Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saç Ekimi

Bu haberin fotoğrafı yok

Günümüzde saç dökülmesi ve benzeri diğer beden tüylerinin olamaması halinde saç nakli ya da saç ekimi yöntemi ile insanlar istediği görünüme ulaşmaktadırlar. Bunun için artık cerrahi operasyonların yanında farklı ilaç tedavileri uygulansa da genellikle saç ekimi ile bu durum sonuçlanabilmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi diğer bir isimle saç naklinin iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan birisi FUT yani Follicular Unit Transplantationi Türkçe karşılığı ile Foliküler Ünite Transplantasyonu diğeri de FUE açılımı Follicular Unit Extraction, Türkçe karşılğı da Foliküler Ünite Ekstraksiyonu’dur. Bu iki yöntem ile saç ektirmek isteyen kişiler kolaylıkla eski haline hatta eski halinden daha iyi bir saç görünümüne sahip olabilmektedir.

Saçlar genellikle alın ve kafa tasının tepe yerinde olan bölümlerde çok dökülmeye maruz kalmaktadır. Bu kısımlara, ömür boyu dökülmeyecek olan saç bölgelerinden ekim yapılır. Buralar genellikle ense ve kulak arkasındaki saç bölgeleridir.

FUT (Follicular Unit Transplantationi – Foliküler Ünite Transplantasyonu) Yöntemi İle Saç Ekimi

FUT yönteminde hastaların ense ve ya kulak arkasındaki saçlar kökleri ile birlikte şerit halinde alınarak ekilmesi gereken bölgelere nakledilmektedirler. Ancak bu yöntem artık Tıp literatüründe eski bir yöntem olarak anılmaktadır. Çünkü operasyonel bir tedavi yöntemi olduğu için hastaların ense ve kulak arkası bölgelerinde dikiş izleri kalabilmekte ve bunun yerine FUE yöntemi tercih edilmektedir.

FUE (Follicular Unit Extraction – Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) Yöntemi ile Saç Ekimi

FUT yönteminin ense ve kulak arkasında iz bırakma ihtimali olması nedeniyle FUE yöntemiyle saç ekim operasyonları gerçekleşmektedir. Bu yöntemde yine aynı şekilde ense ve kulak arkasında bulunan saçlar ekilmektedir ancak FUE yöntemi ile saçlar şerit halinde değil her bir saç tek tek kökü ile alınarak ekilmesi gereken yerlere ekilmekte ve bu şekilde daha temiz ve sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.

Kaynaklar:
https://www.kredinle.com/ekonomi-haberleri/sac-ekimi-yaptirmak-is-hayatinda-basariyi-yuzde-yuz-arttiriyor-8400.html