Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Cep Telefonu Patlamalarına Dikkat!

Akıllı Cep Telefonları Neden

Akıllı Cep Telefonları Neden Patlıyor?

Hızla gelişen teknoloji haberlerinin yanında alev alan akıllı cep telefonları ve hatta patlama ile ilgili hikayeler sürekli duyuluyor ve bazen kullanıcılara zarar veriyor. Çok seyrek olmakla birlikte, Samsung, en yeni Galaxy Note akıllı telefonlarını, az sayıda cep telefonunun patlayabilecek kusurlu pillerle gönderdiğine ilişkin endişelerin ardından geri çağırmaya zorlandı. Bir kez daha, spot ışıkları tehlikeli lityum iyon pillere geri çevrildi.

Patlamalara Ne Sebep Oluyor?

Lityum iyon piller nadiren şişer veya patlar, ancak bunun iki neden vardır. Birincisi, telefona zarar verebilecek bir ponksiyondur. Hücreler arasındaki ince sıkıştırılmış pil, materyalinde bir kopma, şişme ve potansiyel patlamalara neden olacak şekilde bir dahili kısa devre üretebilir. Alternatif olarak, daha ucuz piller, bazen yanlışlıkla, içinde kısa devreye yol açan, pil hücresinin diğer parçaları ile temasa gelebilecek nadir mikroskopik metal parçacıkları da ortaya çıkarabilir.

Şarj ve Batarya Arasındaki İlişki

Galaxy Note ile Samsung ve çeşitli raporlar, cihaz şarj olurken soruna neden olduğumuzu ve bunun bize ikinci en büyük nedenimiz olan ısınmaya neden olduğunu ileri sürüyor. Aşırı sıcaklık, dahili hücreleri parçalayarak tekrar pil içerisinde kısa devreye neden olabilmektedir. Bununla birlikte, pil hatalı olmadıkça bu yalnızca çok yüksek sıcaklıklarda gerçekleşir. Aşırı şarj işlemi, pillerin güvenle kullanabileceğinden daha fazla akım aldıkları, aşırı ısınmalarına neden olan bir sorun olabilmektedir. Yüksek ısı bir arıza zinciri reaksiyonu ile sonuçlanır. Sonunda, bu bir yangın veya patlamaya neden olabilir

Hızlı Şarj Zararlı mı?

Modern bir akıllı telefonda pilin içinde ve çevresinde aşırı ısıya yol açabilecek bir takım potansiyel nedenler vardır. Hızlı şarj teknolojilerine doğru ilerleme şu anda lityum-iyon pillere ilave akım uygulamaya zorluyor ve her güç aktarımında daima bir miktar ısı üretimi oluşuyor. Daha fazla güç, potansiyel ısıyı artırmaktadır.