Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DTÖ paneli çelik davasında Türkiye’yi haklı buldu

Ticaret Bakanlığı, AB tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye’nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret …

Ticaret Bakanlığı, AB tarafından

Ticaret Bakanlığı, AB tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye’nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret Örgütü Paneli’nin Türkiye’yi haklı bulduğunu duyurdu.

ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı AB tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye’nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret Örgütü Paneli’nin Türkiye’yi haklı bulduğuna dair yazılı açıklamada bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, panelin, Türkiye’nin tezlerini desteklediği ve AB’nin uygulamakta olduğu önlemlerin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğuna hükmettiği ifade edildi.

DTÖ KARARLARININ YAPTIRIM GÜCÜ YOK

Konuyu değerlendirmeye devam eden Aslan, DTÖ kararlarının yaptırım gücü olmadığını belirterek, “Bu sonuç sonrası AB koruma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez. Diğer yandan AB politik karar ile bu savaşın oluşturduğu sıkıntılardan ötürü koruma önlemini de kaldırabilir ama bence çok olası değil. Bir başka husus ise AB üç yıllığına devreye koyduğu önlemi dönem sonu uzatarak diğer ülkelere soruşturmaya gerek olmadan AB’ye karşı önlem alma hakkı tanımıştır. Bizim en başından bu yana ısrarla dile getirmekte olduğumuz AB’nin son 5 yıldır hasmane bir tutum ile tek yanlı ve haksızca almış olduğu kararlara karşın halen mütekabiliyet çerçevesinde bir cevap vermemiş olmamız bizlere karşın yapılan haksızlığın zararlarını daha da büyütmektedir” diye konuştu.