En köklü sanayi kuruluşları arasında bulunan Altınyağ Kombinaları Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group’a satılıyor. 56 yıllık dev firmanın satışında son aşamaya geçildi.
34 Milyon Dolara Satış
Altınyağ Kombinaları 1962 yılında İzmir’de kuruldu ve geçtiğimiz aylarda bir açıklamada kendisi ve Gürtaş’a ait tüm gayrimenkulleri, ayrıca makine parkını Sodrugestvo Group’a 34 milyon dolara(KDV hariç)satışının yapılacağını belirtmişti. Bu açıklama sonrasında bir niyet mektubu imzalanırken aran geçen zaman süresince durum tespit sürecine dair görüşmeler de bitirildi. Bugün gerçekleştirilen açıklamada da satın alma sürecine ilişkin devir işlemlerinin başlatılması için adres ve tarih bilgilerinin resmi olarak sonuçlandığı belirtildi. Buna göre artık imzalar atıldığında Altınyağ ve Gürtaş’a ait tüm gayrimenkuller Lüksemburg merkezli firmaya resmi olarak geçmiş olacak.
Gıda Ve Gayrimenkul
Habertürk’ ün haberine göre Altınyağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, daha önce yaptığı açıklamada, yapılan satış sonrasında gıda ve gayrimenkul alanında yatırımlar yapacaklarını açıkladı ve hali hazırdaki yatırımlarını da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Altınyağ Kombinaları, küresel pazarda yağ üretimine odaklanmıştı.