Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8. katta uyum görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabul etti. AK Parti Genel Merkezi’nin 8. katındaki görüşmede Karamollaoğlu, “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” için çıkarılacak uyum yasaları hakkındaki görüşlerini aktardı.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. AK Parti Genel Merkezinde “uyum” gündemli gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleşti. Karamollaoğlu’nu AK Parti’ye gelişinde Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı karşıladı.

8’nci katta gerçekleşen görüşmede Erdoğan ve Karamollaoğlu’nun yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Saadet Partisi Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya yer aldı.

ERDOĞAN’A ‘ADİL SEÇİM’ KİTAPÇIĞI

Görüşmede Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 2019 seçimleri ile resmen yürürlüğe girecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öncesinde çıkarılacak uyum yasaları ile ilgili partisinin görüşlerini anlattı. Karamollaoğlu, Erdoğan’a seçim kanunları, siyasi partiler kanunu ve Meclis iç tüzüğüne dair tekliflerinin bulunduğu ‘Adil Sistem Adil Seçim’ kitapçığını verdi.

SEÇİM İTTİFAKI GÜNDEME GELMEDİ

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası Temel Karamollaoğlu, “Sadece şunu söyleyeyim: biz Sayın Cumhurbaşkanı’na uyum yasalarıyla ilgili yaptığımız çalışmayı takdim ettik, fikirlerimizi, kanaatlerimizi söyledik. Son gelişmelerle ilgili bir fikir teatisinde bulunduk” dedi. Karamollaoğlu, “İttifak konusu gündeme geldi mi?” sorusu üzerine, “Teşekkür ediyorum, benim söylediğim kadarıyla, o kadar” cevabını verdi.

TEMEL MESELELERİ KONUŞTUK

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da görüşmeye ilişkin, “Nezaket ziyaretinde bulundular. Son derece samimi ortamda karşılıklı Türkiye’nin gündemine dair bazı değerlendirmeler yapıldı. Uyum yasalarına ilişkin bazı tekliflerini yazılı raporlar halinde sundular. Hem de Türkiye’nin temel meselelerinin karşılıklı değerlendirildiği bir görüşme cereyan etti. İttifak konusunda her hangi bir zemin oluşturacak bir değerlendirme yapılmadı” dedi.