Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet övünç madalyaları tevdi ediliyor

376 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyaları tevdi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da 26 övünç madalyasını hak sahiplerine tevdi …

376 şehit yakını ve

376 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyaları tevdi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da 26 övünç madalyasını hak sahiplerine tevdi etti.

ANKARA (İGFA) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde konuştu.

Ankara’da ikamet eden 26 şehit yakını ve gazimizin devlet övünç madalyasını tevdi eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer illerde de 350 hak sahibine Valiler tarafından madalyaların takdim edildiğini belirterek ülke genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize devlet övünç madalyalarını tevdi edileceğini kaydetti.

“ŞEHİT VE GAZİLERİN HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ”

Erdoğan, “Milletçe ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki haklarını tam manasıyla ödeyemeyiz” dedi. İstiklal ve istikbalimiz uğrunda ölüme yürüyen şehitlerimizin aynı ulvi dava uğrunda yaralanan gazilerimizin bu fedakarlıklarının maddi karşılığı olmadığını ifade eden Erdoğan, “İnancımıza göre şehitlik ve gazilik herkese nasip olmayan büyük bir şeref payesidir. Kuşkusuz şehadet mertebesine ulaşmak ne kadar yüce bir mertebeyse, arkada kalanlar için de sabretmek, metanet içinde olmak da o kadar büyük, ulvi bir derecedir. Şehit yakını olmanın vakarını, gazilikle müşerref olmanın onurunu layıkıyla taşıyan her bir kardeşimi tebrik ediyorum” dedi.

“HER MASUMUN HESABINI KATİL SÜRÜLERİNE MİSLİYLE ÖDETİYORUZ”

Öte yandan dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli insansız hava araçlarıyla Irak’taki, Suriye’deki terör baronlarına nefes aldırmadıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize yaşattıkları acıların bedelini kanını döktükleri her masumun hesabını bu katil sürülerine misliyle ödetiyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayacağız. Şehitlerimizin ruhunu muazzep etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz” diye konuştu.