Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FEDAV’dan geleneksel Fetih Yurdu buluşması

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda Diyanet’in manevi rehberleri olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş …

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda Diyanet’in manevi rehberleri olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yurtlarımızı gençlerimizin milli ve manevi değerlerine daha uygun yetişmesi için bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım” dedi

ANKARA (İGFA) – Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fetih Yurdu Eğitim ve Dayanışma Vakfının (FEDAV) Geleneksel 14. Fetih Yurdu İftar Programı’na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, programda yaptığı konuşmada, yurt hizmetlerinin önemine değinerek, “Türkiye Diyanet Vakfının bünyesinde şu an 60 civarında yurdumuz var. Diyoruz ki yurt bir otel olarak kullanılmasın. Yurt, burs, kurs üçlüsü ile yurtta kalan öğrencilerimize hem burs veriyoruz hem de onları Diyanet Akademi başlığı altında derslere tabi tutuyoruz. Hangi fakültede okuyorsa aynı zamanda yurtta kaldığı süre içerisinde bir fakülte daha bitirmiş oluyor.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda Diyanet İşleri Başkanlığının manevi rehberleri olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Manevi rehberlerimiz yurtta kalan gençlerle ilgileniyor. Yurtlarımızı gençlerimizin milli ve manevi değerlerine daha uygun yetişmesi için bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, daha sonra Esenler Belediyesi’nin düzenlediği, “Kâbe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”ni ziyaret etti.

300’den fazla eserin yer aldığı sergide, Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın yaklaşık 30 yılı aşkın süredir bir araya getirdiği farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ile eski hac yolculuklarından hatıralar bulunuyor.

Programlarda Başkan Erbaş’a, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin eşlik etti.