Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marmaris’taki Ukraynalılardan barış çağrısı

Marmaris sakini Ukraynalılar, Ukrayna’da topraklarını korumaya çalışan insanların acilen insani yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirerek ‘barış …

Marmaris sakini Ukraynalılar, Ukrayna’da

Marmaris sakini Ukraynalılar, Ukrayna’da topraklarını korumaya çalışan insanların acilen insani yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirerek ‘barış’ çağrısında bulundu.

Ajans CANKA (MUĞLA İGFA) – Marmaris Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelen Marmaris’te yerleşik yaşayan Ukraynalı aileler, bir kez daha Atatürk Meydanında toplandı. Rusya saldırısı altında savaş halinde olan Ukrayna için tüm dünya ülkelerinden destek ve yardım isteyen Ukraynalılar, savaşı protesto etti.

Marmaris Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Svitlana Borovska yazılı yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’deki Ukrayna toplulukları olarak, tüm dünya ülkelerinin liderlerine ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bir kez daha çağrıda bulundu.

Ukrayna’nın Türkiye gibi barışçıl bir ülke olduğunu belirten Borovska, “Hiçbir zaman yabancı topraklara işgal etmemiştir, ancak kendi topraklarını ve devletini cesurca savunmak amacındadır. Uzun yıllardır Rusya, Ukrayna’nın iddia edilen kışkırtıcı saldırgan eylemleri hakkında kanıtlanmamış, yanlış propaganda yaymaktadır. Bu nedenle Türkiye’yi Rus yalan ve saldırgan propagandasını dinlememeye çağırıyoruz. Türk dostlarımıza ve Türkiye Cumhurbaşkanına siyasi ve manevi destekleri için çok teşekkür ederiz” dedi.

Borovska, Türkiye’deki Ukraynalılar adına, sivil nüfusunu, egemenliğini ve topraklarını koruma mücadelesinde Ukrayna’yı içtenlikle desteklemenizi talep etti.