Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Azerbaycan’da Mutlaka Görülmesi Gereken 3 Yer! Bayılacaksınız

Azerbaycan resmi adıyla Azerbaycan

Azerbaycan resmi adıyla Azerbaycan Cumhuriyeti olarak kayıtlarda yer alır. Azerbaycan Batı Asya ile Doğu Avrupa’daki kesişim noktasıdır. Kafkasya da yer alan küçük ve güzel bir ülkedir. Başkenti Bakü’dür. Resmi bir dini yoktur ve çoğunlukla Şiilerin hakim olduğu bir ülke konumu vardır. Azerbaycan geniş bir alanda yaşayan Azeri Türklerinin yaşadığı bir ülkedir.

Azerbaycan görülmesi ve gezilmesi gereken üzerinde ciddi hikâyeler barındıran bir ülkedir. Pek çok gezilip görülesi yeri vardır ve bu yerler sürekli yerli ya da yabancı fark etmeksizin turist ağırlamaktadır. Azerbaycan’ın en güzel ve en gelişmiş şehri Bakü’dür. Ayrıca Kız kalesi, Şirvan Şah Sarayı ve Old City gezilecek en önemli yerlerdir.

Azerbaycan ‘ın Gelişmiş Şehirleri

Bakü, Gence, Şeki, Gobustan, Khacmaz Şehirleri Azerbaycan ‘in en gelişmiş şehirleridir. Bu şehirler mutlaka gezilmesi gereken şehirlerdendir.  Bu Şehirleri görmek için birçok sebebiniz vardır.

Bakü, sürekli rüzgâr alan bir şehir olduğu için rüzgârlı şehir olarak da bilinen bakı adıyla da anılır. Hazar denizinin batısında yer alır. Kafkasların en önemli turizm ticaret kültür merkezidir. UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Old City, Kız Kalesi ve Şirvan Şah Saray’ı görülmesi gereken yerlerdir.

Gence, 5. yy’dan beri varlığını sürdüren en eski şehirlerdendir. Ülkenin 2. büyük şehri olma özelliğini taşıyor.

Şeki, 2016 Türk dünyasının kültür başkentidir. Kültürel ve tarihsel dokusuyla gereken yıl birçok turist ağırlamaktadır.

Gobustan, ülkenin en küçük en sevimli şehridir. Kazılar sonucu tunç devrinden kalma olduğu anlaşılmaktadır. Turistik bakımdan cazip bir yerdir.

Khacmaz, Hazar Denizine 10 km başkente 170 km uzaklıkta olan bu şehir ismini eski bir hun imparatorundan aldığı düşünülmektedir.  15. ve 16. yy’ dan kalma cami, kilise bulunmaktadır.  Bu şehirleri görmek için ilgili linke tıklayın ve ucuz Uçak bileti şansını yakalayarak bu şehirleri ziyaret edin.

Azerbaycan’a Vize Gerekli mi?

Ülkemizden bu sevimli komşu ülkeye gitmek kardeş ülkeye gitmek için vize gerekmemektedir. Hava alanında beş on dakikalık işlemler sonunda direkt uçuşlar yapabilirsiniz.

Görülmeye değer bu ülkeye Türkiye’den vizesiz geçiş yapılacağı için mutlaka gidilip görülmelidir. Gezmek için tatil için oldukça avantajlı bir ülkedir. Azal hava yolları müşteri hizmetleri, Azal hava yolları İstanbul şubesi, azal hava yolları bilet fiyatları gibi teferruatlı detaylar ile uğraşmadan ilgili linke tıklayın ve kolayca biletinizi alın.

Azal Hava Yolları Müşteri Hizmetleri 

Azal hava yolları yani Azerbaycan hava yolları Azerbaycan’ın en büyük hava yolu şirketidir. Merkezi Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı, Azerbaycan hava yollarının Bakü merkez ofisidir. Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı, Bakü’den 20 km uzaklıkta yer alan bir konumdadır. Bu Azal hava yolları müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için ilgili linki tıklamanız yeterlidir.

 

Azal hava Yolları İstanbul şubesi 

Azal hava yolları İstanbul şubesi ile uluslararası uçuşlara imza atmak destek almak için ilgili linke tıklayın ve her türlü uçuşunuzu aracılığınızla ile gerçekleşecektirin. Size destek olmak için çalışan profesyonel ekibimiz ile gerek olursa iletişim kurarak soru ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

 

Azal hava yolları bilet fiyatları 

Azal hava yolları bilet fiyatları için İlgili linke tıkladığınız zaman gerekli alanları doldurunuz ve gitmek istediğiniz uçuşlar karşınıza en uygun en hesaplı şekilde çıksın siz istediğiniz gün ve saati dikkate alarak seçiminizi yapın ve uçuşun tatilin tadını çıkarın.

Uygun fiyatlı biletlere https://avantajliseyahat.com/ erişim sağlayacağınız link budur. Bu linkten her türlü bilgiye de erişim sağlayabilirsiniz. Teknolojik olarak kurulan sitemizde sizleri ağırlamaktan onur duyarız. Firmamız yurtiçi ve yurt dışı en uygun biletleri müşterilerine sunuyor.