Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikli Ekskavatör

Yerli ve Milli proje

Yerli ve Milli proje sahibi Eren Tan, elektrikli ekskavatör dönüşüm projesi hakkında bilgiler verdi. Bilindiği gibi ekskavatörlerin hayatımıza girişi, onlarca yıl öncesine dayanıyor. İlk olarak inşaat sektörü ve hafriyat kaldırma işlemleri için kullanılan ekskavatörler, ilk defa 1830’lu yıllarda icat edildi. İngilizler tarafından icat edilen bu özel cihaz, günümüzde de pek çok sektöre hizmet ediyor. Kazma ve yükleme adına kullanılmakta olan ekskavatörler, uzun yıllardır dizel yakıt ile kullanılıyor. Bu anlamda yüksek yakıt tüketimi gerçekleştiren cihazlar için Eren TAN ve EYM Mühendislik ekibi, yepyeni bir çözüme imza attılar. EYM Mühendislik ile ekskavatör elektrikli oluyor, şirketler kâra geçiyor. Peki, proje nasıl işliyor?

 

 

 

Ekskavatör Dönüşümü Süreci

 

 

Dizel yakıt ile çalışan ekskavatörler, demir çelik fabrikaları, hafriyat işleri, inşaat sektörü, madencilik, liman işletmeleri ve geri dönüşüm şirketlerinde sık sık kullanılıyor. Bir ekskavatör sahibi olmak, önemli bir külfet de doğuruyor. Uzun yıllar boyunca şirkete hizmet vermekte olan cihazlar, artık sektörde yer alan elektrikli ekskavatörler ile değiştiriliyor. Çoğu şirket ise bu maliyetin altından kalkamıyor. Zira elektrikli ekskavatörler kendilerini uzun yıllarda amörti edebilecek pahalılıktalar. Ancak, elinizdeki ekskavatörü elektrikli ekskavatöre çevirmek mümkün. Bu harika ve dünyada tek proje, Eren Tan ve EYM Mühendislik tarafından hayata geçirildi. Projeye göre elektrikli kablolu ekskavatör dönüşümü süreci oluşturuluyor ve sıvı yakıtlı motorlar, elektrikli motora devşiriliyor. Bu sayede %85 oranında yakıt tasarrufu sağlayan, performansından ise hiçbir şey kaybetmeyen ekskavatör sahibi oluyorsunuz.

 

 

 

Şirketler İçin Büyük Fırsat

 

 

Türkiye’de akaryakıt fiyatları oldukça yüksek. Üstelik ekskavatörler ayda ortalama 40-50 bin TL yakıt sarfiyatı doğuruyor. Bir şirket için en büyük gider kalemi olarak, ekskavatör yakıt ve bakım maliyetleri başı çekiyor. EYM Mühendislik ve proje sahibi Eren Tan ile gerçekleştirilen elektrik dönüşümlü ekskavatörler sayesinde, çevre dostu ve elektrik enerjili bir ekskavatör sahibi olurken, Co2 (karbondioksit) salınımı sıfır olan bu cihazlar ile bakım maliyetlerinden de kurtuluyorsunuz. Sessiz, kaliteli, yüksek performanslı ekskavatörler ile sektörde rekabet konusunda avantajlı konuma geçebilirsiniz.