Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Epoksi Zemin Kaplamada Kalitenin Adresi EPOKSİCENTER

Epoksi zemin kaplama, yüzeyin

Epoksi zemin kaplama, yüzeyin dış etkenlerden korunmasını sağlayan örtme işlemidir. Bu dış etkenler, ıslanma, aşırı hava değişimleri, sürtünme, üst yüzeyin kirlenmesi, kimyasal malzeme, yağlanma gibi doğa ve dış etkenlerden oluşabilir. Bu örtme işleminde dekoratif ve renkli malzemeler kullanılır. Aynı zamanda teknolojiktir ve kimyasal bir yapısı vardır. Bu sebeple, zemine kuvvetli bir şekilde yapışır.

 Epoksi Reçine Nedir?

Epoksi, genellikle halk arasında reçine olarak bilinir. İki bileşenden oluşur ve bu iki bileşen uygulama yapılmadan önce akışkan bir sıvı kıvamındadır. Malzemeler birleştirildikten kısa bir zaman sonra sertleşir. Bu tepkime kısa süreli olduğu için, bu iki malzeme birbiri ile karıştırıldıktan kısa bir süre sonra epoksi zemin örtme işlemi gerçekleştirilmelidir. Bunun aksi durumunda, malzemeler taşlaşarak kullanılmaz hale gelir.

Reçinenin son zamanlarda en çok kullanıldığı alan zemin örtme işlemleri olmuştur. Bu örtme işlem sayesinde zemin tozuma yapmaz ve yağ ve su emilimi gerçekleşmez. Zemin tamamen epoxy reçine ile kaplandığı için koruma altına alınmış olur. Bunun yanı sıra temizliği de oldukça basittir. Bu sebeple, daha sağlıklı alanlar yaratmış olursunuz. Diğer bir yandan, estetik açısından da görünümü güzeldir. İstediğiniz herhangi bir renkte ve dekorasyonda yapılır.

 Epoksi Reçine Fiyatları

Zemin kaplama için epoksi reçine fiyat da genellikle kullanılacağı sektöre ve bütçeye göre değişiklik göstermektedir. Bu zemin kaplama işlemi daha çok sağlık, gıda, ofset ve ambalaj, otopark, hastane, ilaç fabrikaları, fabrika, imalathaneler, laboratuvarlar, hangarlar, araç tamir atölyeleri, beyaz eşya fabrikaları, paketleme tesisleri, stok alanları, konfeksiyonlar ve spor sahaları sektörleri tarafından tercih etmektedir.

Fiyat gibi teknikler de kullanıldığı sektöre göre değişiklik gösterebilir. Bu tekniklerden Epoksicenter olarak en çok portakal desenli epoksi dediğimiz “multilayer” tekniğini kullanmaktayız. Self leveling epoksi tekniği, multilayer epoksi tekniğinden pahalı olduğu için gerekli görülmedikçe yapılmamaktadır.

Self leveling, pürüzsüz olduğu için deformasyonlar daha çabuk dikkat çekecek ve kaymalar yaşanacaktır. Bu sebeple, ihtiyaç dahilinde yapılmasında fayda vardır. Bu teknikler, epoksi zemin kaplaması yapılacak zeminin önceden belirlenmesi ve durumuna bakılması sonucunda kararlaştırılır.