Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmplant Ameliyatından Sonra Ne Yenir?

İmplant ameliyatının etkileri hastalar

İmplant ameliyatının etkileri hastalar arasında değişiklik gösterse de çoğunlukla benzerdir. Operasyon sonrasında hasta ağız hijyeninden yiyip içtiklerine dikkat etmelidir. Doktor tavsiyelerine uymak, kısa sürede normal hayata dönmeyi sağlar. Hasta, bir hafta boyunca pipet kullanmamalıdır. Pipeti kullanırken kabuklaşmak üzere olan yaraların yeniden kanamasına yol açılabilir.

Ameliyat sonrası hastaların, lokal anestezi nedeniyle bir süre daha his yetileri geri gelmez. Ortalama olarak 4 ila 6 saat arasında uyuşukluk sona erer. Hastalar, yoğurt, patates püresi, meyve püresi, çorba, milkshake, yulaf ezmesi ve smoothie gibi yumuşak yiyecekler tüketebilir. Daha hızlı iyileşme süreci için yüksek kalori ve yüksek protein alımı önemlidir. İlk 6 saatin ardından makarna, makarna, peynir, krep, yumurta ve yumuşak sebze gibi yemekler tercih edilmelidir. Düzenli sıvı alımı, her zamanki gibi önemlidir. Kalori ihtiyacının karşılanması için besin değeri yüksek içecekler içilir. Meyve suyu, süt, su, çay ve kahve tüketim için uygundur. Diş implantı İzmir uygulamasından sonra gıda tüketiminin ilk günlerde sınırlı olması son derece normaldir. İçeceklere ağırlık vermek, sürecin daha verimli geçmesini sağlar.

İmplant Ameliyatı Sonrası Ne Yenmez?

Operasyonun ardından hastaların bir süre gazlı içecekler tüketmemesi gerekir. Aynı zamanda sert yiyeceklerin yenmesi diş implantı İzmir tedavisi sonrası işlem uygulanan bölgede iyileşmeyi kötü etkileyebilir. Cips, patlamış mısır ve tohum gibi aşındırıcı yiyecekler tercih edilmemelidir. Ceviz, fındık, fıstık benzeri sert gıdalar yenmemelidir. Çiğnemesi zor, uğraştırıcı ve implant yaralarına zarar verecek yemeklerden uzak durmak önemlidir. Çok sıcak ya da çok soğuk yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Ek olarak fazla tuz – baharat kullanımı da onaylanmaz. Yiyecekler küçük parçalar halinde yenmelidir. Kıyma, ızgara balık ve haşlanmış tavuk ince doğranırsa hastanın tüketimi için uygundur. Sigara, enfeksiyonu arttırıcı etkiye sahip olduğu için ameliyatın ardından 2 hafta süre içmemek iyileşme sürecine önemli ölçüde katkı sağlar. Diş implantı İzmir klinikleri arasında son derece yaygındır ve işlem sonrası doktor, yiyecek içecekler ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapar.