Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şekerin Kilo Almaya Olan Etkisi

Vücudumuzdaki bütün hücreler enerji için bir şeker çeşidi olan glikozu

Vücudumuzdaki bütün hücreler enerji için bir şeker çeşidi olan glikozu kullanır. Ancak bunun için dışarıdan glikoz almamıza gerek yoktur. Vücudumuz aldığımız karbonhidrat, protein ve yağları kullanarak enerji için glikoz üretir. Vücuda fazla şeker aldığımızda, enerji üretimi için gereken şekerden fazlasına sahip olduğumuz için kilo alırız. Sürekli şeker tüketen insanlarda şeker diyeti uygulanması zayıflama sağlar.

Şeker Yağlanmaya Sebep Olur ve İnsülin Direncini Arttırır

Bazı şeker içeren gıdaların içinde fruktoz bulunur. Fruktoz vücut tarafından verimli bir şekilde kullanılan bir şeker türü değildir. Yağa dönüşerek karaciğerde depolanır. İnsülin şekerin kullanılmasını sağlayan hormondur. Vücuda fazla şeker alındığında hem insülin salgılanma sürecinde bozulmalar görülür hem de insülin bu fazla şekerin hücrelerde depolanması için sinyal gönderir.

Şeker Leptin Hormonu Direncini Yaratır

Leptin beyne tokluk sinyalini gönderen hormondur. Leptin sayesinde beyin vücudun tok olduğuna ve yeterli enerjiyi üretecek besine sahip olduğuna karar verir ve tokluk hissi gelir. Fazla şeker alındığında beyin leptine karşı direnç göstermeye başlar. Leptin direnci tokluk hissinin oluşmasını engeller. Kişi kendini sürekli aç hisseder ve ihtiyacı olandan fazla yemek yer. Özellikle bu yediği besinler de şeker içeriyorsa asla tok hissedememe döngüsüne sebep olur. Gerekenden fazla yemek yemek kilo alımına sebep olur.

Şeker Bağımlılık Yapar

Şeker bağımlılık yapan maddelerden biridir. Beyne uyuşturucu bağımlılığındakine benzer sinyaller gönderilmesine sebep olur. Bağımlı olan vücut daha çok şeker tüketir. Daha çok şeker tükettikçe kilo alma döngüsü devam eder.

Şeker kilo almak için muhteşem bir yoldur. Uzun yıllar şekerin masum yağın ise kilo aldıran besin olduğuna inanılmasına rağmen, günümüzde şekerin kilo alımında büyük bir rolü olduğu kabul ediliyor. Yağ enerjiye dönüşür, şeker ise yağ olarak depolanır.