Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soğuğu Sevmeyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Soğuğu sevmeyenlerin dikkat etmesi

Soğuğu sevmeyenlerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Pek çok kişi için soğuk havalar çekilmez bir durumdur. Üşümekten nefret eder ve bu nedenle sıcak ortamlardan uzaklaşmamaya gayret ederler. Bunun yanı sıra soğuk havalarda yayılan hastalıklar da soğuğu sevmeme nedenlerinden biridir.

Soğuktan nasıl korunmalı

Soğuk havalarda bilinmesi gereken en önemli detaylardan bir tanesi vücudumuzun belli bölümlerinin soğuğa karşı daha dayanıklı olmasına karşın, bazı bölümleri aşırı hassas olur. Bu nedenle soğuk havalarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hassas olan, soğuğu daha çabuk hisseden kısımları korumaya almak. Bu bölgelerin başında eller, kulaklar ve boyun bölgesi gelmektedir.

Kış aylarında eldiven ve bere kullanarak bu bölgeleri sıcak tutmak hem üşümenizi engelleyecek hem de sizleri inanılmaz bir şekilde soğuk algınlığı gibi üşüme kaynaklı hastalıklardan koruyacaktır.

Terlememeye özen gösterin

Soğuk havalarda sizi daha fazla üşütecek ya da hasta edecek bir şey varsa o da terlemektir. Terleyip soğumanız vücudunuzu savunmasız bırakacak ve sizi muhtemelen yataklara düşürecektir. Bu nedenle sıcak bir alana girdiğinizde ya da hareket halinde iken ısınmaya başladığınızı hissettiğiniz de yapacağınız en uygun davranış üzerinizde ki hırka ceket vs. katlardan birini çıkartarak vücut ısınızı dengelemeye çalışmak olacaktır.

Rüzgârlı havalara dikkat

Rüzgârlı havalar soğuğu sevmeyenlerin adeta kabusudur diyebiliriz. Çünkü ne kadar kendilerini korumaya çalışsalar da buz gibi esen rüzgardan korunma şansları yoktur. Böyle durumlarda bir atkı yardımı ile yüzlerini korumak son derece faydalı olabilir.

Isıtma cihazlarında ki sıcaklık önemli

Soğuğu sevmeyen kişilerin genellikle en büyük hatalarından biri ev ya da iş yerlerinde kullandıkları ısıtma cihazlarının derecesini olabildiğince yüksek tutmak ve içerideki ısıyı yazın kavurucu sıcaklık dereceleri ile aynı orana getirmektir. Unutmayın ki aşırı sıcaklıktan soğuğa çıkmanız hem daha fazla üşümenize hem de daha kolay hastalanmanıza sebep olacaktır.