Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Savaşları Başladı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek fiilen ticaret savaşlarının başladığını ifade etti.

ABD’nin Çelik ve Alüminyum Kararı

ABD alüminyum ve çelik ithalatı için %25’e varan ekstra KDV vergileri koymaya karar verdi. Bunun üzerine ABD’ye ihracat yapan ülkelerden büyük bir tepki geldi. Ancak buna rağmen herhangi bir geri adım atılmadı. Ayrıca düzenlemede hiçbir ülkenin de muaf tutulmayacağı ifade edildi.

Bu karar karşısında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ticaret savaşlarının fiilen başladığını ifade etti. Bu karara karşı Avrupa ve Asya ülkelerinin de karşılık vermekle tehdit etmesi açık açık ticari savaşın eşiğine gelindiğini gösterdi.

Bu karar ülkemizi de yakından etkilemektedir. Zira ülkemizin çelik ihracatının %10’u ABD’ye yapılmakta ve ABD’nin çelik ithalatının %7’si de ülkemizden karşılanmaktadır. Bu rakamlar ülkemizin ekonomisi içerisinde son derece önemli rakamlardır. Dolayısıyla bu kararın değiştirilmemesi ülkemizi de olumsuz etkileyecektir. Bu konuda çeşitli ülkelerden tepkiler gelmeye devam etmektedir. Tüm ülkeler ABD Başkanı Donald Trump ve hükümetinin bu karardan caymasını bekliyor.